VUXENPOÄNG: Att hålla koll på sina försäkringar

Det allt viktigare att vara rätt försäkrad och eftersom jag är en total trygghetsnarkoman så vill jag vara fullt försäkrad åt alla håll 😉 Därför har jag än en gång tagit ledigheten i akt och sett över mina försäkringar.
Det finns några försäkringar som alla människor bör ha:

  • Hemförsäkring (helst en där även reseförsäkring ingår)
  • Allriskförsäkring (Det vill säga försäkring som täcker om du får mobilen stulen eller när du har sumpat kaffekoppen i datorn)
  • Sjuk- och Olycksfallsförsäkring (När du blir sjuk eller råkar ut för olycksfall)
  • A-kassa (om du råkar ut för arbetslöshet)
  • Det finns även fler som du bör teckna om du har partner eller barn som Livförsäkring, Barn- och ungdomsförsäkring osv. Här kan du läsa lite mer om vilka försäkringar man bör ha.

Är du med i ett fackförbund så kan du få extra förmånliga försäkringar genom ditt fackliga medlemskap eftersom fackförbundet då har “deal:er” för hela kollektivet.
Genom mitt fackförbund har jag exempelvis förmånlig Liv-, olycksfalls, diagnos- samt Sjukförsäkring i ett särskilt “ungdomspaket” som jag tänker teckna. Hem- och allrisk tänkte jag dock ha kvar i mitt gamla försäkringsbolag.
Bor man i bostadsrätt bör man dessutom teckna bostadsrättsförsäkring för lägenhetens fasta inredning. För de i hyresrätt så räcker det dock att vara med i Hyresgästföreningen för att få hjälp om något skiter sig och hyresvärden inte fixar. Här kan du jämföra olika försäkringar och försäkringsbolag.
Se till att vara fulltecknad!!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “VUXENPOÄNG: Att hålla koll på sina försäkringar”