BOKEN: Inledningen

Nej jag är kanske inte en speciell person och gör med den här “boken” inte anspråk på att vara det heller – men att skriva är mitt sätt att tänka och tanken är därför att under taggen “Boken” här på bloggen, försöka ge sig på att skriva just en bok. Anledningen är/var trettioårskrisen och fyrtioårskrisen som, hos mig i alla fall, födde ett behov av att göra något slags bokslut över varför mitt liv än så länge blivit som det blivit.

Var är jag idag?
Idag bor jag i innerstaden, lever ett lyckligt liv med vänner och bekanta och jag jobbar på som vilken vanlig människa som helst så jag är definitivt inte speciell, men jag har ändå ett behov av att för egen del gå igenom mitt liv och reflektera och varför saker blev som de blev.
För dig som tycker att det låter intressant så kan man läsa om det här.

Vad handlar boken om?
Vad “Boken” handlar om är primärt personlig utveckling. Den handlar en hel del om att göra dåliga val utifrån tolkningar av vad som är andras dömanden och domecticeringar (- det vill säga när man bäddar in andras sanningar i ditt eget narrativ). Men den handlar även om misstolkningar – när valen var fler och när “den valda sanningen” gav en utskjutspunkt som blev fel både gentemot mig och min omvärld.

Den handla också om “omvägar” i livet på grund av dessa misstolkningar och om att välja mörka självplågande narrativ.
Den handlar om alternativa “utskjuts-punkter” utifrån valen jag gör i “då:et” och om att efteråt “loopa om den berättelsen” om och om för att försöka “läka narrativet”.

Med andra ord: den handlar om livet i alla dess aspekter. De hårda men även bra konsekvenserna av valen av tolkning i då:et och om allt det där andra som det innebär att bygga upplevelsen i din egen “upplevelsemaskin”.

Med den här boken vill jag läka mina egna sår och se på saker utifrån. Jag vill reflektera över mina egna val av tolkningar och reflektera öve vad de valen gav för “utskjutspunkt” därifrån.

Jag kommer även att reflektera över hur jag vid olika tidpunkter kunde ha valt ett annat narrativ som givit en annan utskjutspunkt i min “prototyp:ade sanning”, och hur jag i sociala sammanhang kanske kunde ha valt helande och utökande narrativ istället för rigida och diametrala.

Kort sagt boken handlar om mig själv. Den handlar om att “vara med mig själv” även i såriga ❣️ narrativ och när jag inte vågade “vara med sig själv” och valde andras narrativ.

Vänner/fiender 😉  ur mitt gamla liv behöver inte vara oroliga. Inga namn kommer läggas ut utan att namninnehavaren har godkänt det.

Framför allt är det här livet ur min vinkel. Min trettio- och sedermera fyrtioårskris för öppen ridå!
Enjoy! 😉

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: