Boken om mig:

Boken om mig började jag skriva när jag skulle fylla 30 och kände ett behov av att reflektera över varför saker blivit som de blev. “Boken” var mest tänkt som självterapi men den blev snabbt den mest lästa kategorin på bloggen. Så nu ger jag ut den igen som en del i att redovisa mitt eget “narrativ”/berättelse om vad som har format mig

BOKEN: Inledningen

Nej jag är inte författare (än😉) och gör inte anspråk på det heller men att skriva är mitt sätt att tänka och tanken är att under taggen “Boken” försöka ge sig på att skriva just en bok. Anledningen är trettioårskrisen som, hos mig i alla fall, födde ett behov av […]

BOKEN: Del 1. Kungliga Svenska Balettskolan

När jag var nio prövade jag in på svenska balettskolan. Jag hade bara gått och dansat typ fyra gånger på den danskola jag gick på då men situationen på den skola jag gick på till vardags hade blivit ohållbar och när vi missade intagningen på Adolf Fredriks så blev detta […]

BOKEN: Del 2. Äppelviksskolan och Mobbningen

När jag var tretton började jag så i snobbskolan i Äppelviken. Redan från dag ett kan man säga att allt gick fel. Jag var van att man klädde upp sig inför skolstart vilket jag även gjorde denna gång. Den här gången var jag dock ensam om att ha klätt upp […]

BOKEN: Del 3. Hångel, fylla och rasister

Man kan säga att det var sommaren mellan Högstadiet och gymnasiet som jag växte upp. Jag började fatta att jag faktiskt inte var den där nörden som jag hade kommit att vara i Äppelviken utan att allt handlade om sammanhang. Och även om jag fortfarande idag kan få en plötslig […]

BOKEN: Del 4. Skolk, droger och vänskap

Det tjejgäng som jag kom att hänga med efter Nettan blev jag riktigt tight med. Vi fick den där riktigt djupa vänskapen som jag tror är rätt unik för gymnasister och vi delade verkligen allt(!) Det sägs att tonåren är särskilt viktiga i att forma en och jag är tacksam […]

BOKEN: Del 6. Kärlek, frustration och Självmordsförsök

Jag tror det var Jung som sa att en kvinnas första kärlek är hennes far och ett antal psykologer därefter som särskilt betonade våra föräldrarnas inblandning i hur våra anknytningsmönster kommer att gestalta sig.Jag vet inte om mitt anknytningsmönster blev så bra.. I alla fall inte sett till den manliga […]

BOKEN: Del 9. Varför jag stannade i ett misshandelsförhållande

Att det här kapitlet har dröjt så pass länge har troligtvis att göra med att även jag har svårt att förstå varför jag stannade i ett misshandelsförhållande, hur det kunde hända mig och varför jag inte lade benen på ryggen vid första örfilen.Sanningen är väl att jag inte uppfattade när […]

BOKEN: Del 10. Jobbet på skvallertidning och vägen ur misshandeln

Att komma ur ett misshandelsförhållande kräver av alla som gör det; en stark vilja, en förstärkt självkänsla och en hel del mod. För mig blev nyckeln ut att saker i hans uppbyggda världsbild för mig började krackelera och att jag  tillslut hittade en uns av självkänsla att börja bygga på.  Men innan dess smög han hos […]

BOKEN: Del 11. Min resa från partytjej till duktig flicka

Vad det gäller den tid som följde på Magnus, är jag väldigt stolt över att jag lyckades lämna honom, att jag övervann min rädsla över att misslyckas på Högskolan och att jag sedan dessutom lyckades jonglera skola, jobb och det politiska engagemang som nu tog fart. Däremot funderar jag ibland över om det […]

BOKEN: Del 12. Högskolan, mognad och ifrågasättande

Jag älskade verkligen högskolan. För det första var det en HELT annan sak att plugga på högskolan än det var att plugga på gymnasiet. Skolan gick från att vara ett långtråkigt måste till att vara något spännande och självutvecklande. På gymnasiet visste jag dessutom aldrig vad jag skulle med dessa […]