Boken om mig:

Boken om mig började jag skriva när jag skulle fylla 30 och kände ett behov av att reflektera över varför saker blivit som de blev. “Boken” var mest tänkt som självterapi men den blev snabbt den mest lästa kategorin på bloggen.
Så nu ger jag ut den igen som en del i att redovisa mitt eget “narrativ”/berättelse om vilka tolkningar som har format mig och vad som har givit mig kanter jag behövt “fila av” och “painbodys” att läka. ❣️

BOKEN: Inledningen

Nej jag är kanske ingen speciell person och gör med den här “boken” inte anspråk på att vara det heller – men att skriva är mitt sätt att tänka och tanken är att under taggen “Boken” här på bloggen, försöka ge sig på att skriva just en bok! Anledningen är/var […]

BOKEN: Del 1. Kungliga Svenska Balettskolan

När jag var nio prövade jag in på svenska balettskolan. Jag hade bara gått och dansat typ fyra gånger på den danskola jag gick på då men situationen på den skola jag gick på till vardags hade blivit ohållbar och när vi missade intagningen på Adolf Fredriks så blev detta […]

BOKEN: Del 3. Hångel, fylla och rasister

Man kan säga att det var sommaren mellan Högstadiet och gymnasiet som jag växte upp. Jag började fatta att jag faktiskt inte var den där nörden som jag hade kommit att vara i Äppelviken utan att allt handlade om sammanhang. Och även om jag fortfarande idag kan få en plötslig […]

BOKEN: Del 4. Skolk, droger och vänskap

Det tjejgäng som jag kom att hänga med efter Nettan blev jag riktigt tight med. Vi fick den där riktigt djupa vänskapen som jag tror är rätt unik för gymnasister och vi delade verkligen allt(!) Det sägs att tonåren är särskilt viktiga i att forma en och jag är tacksam […]

BOKEN: Del 6. Kärlek och frustration

Man får vara försiktig med vilken verklighetsbeskrivning man väljer. Personligen har jag alltid haft svårt för deterministiska verklighetsbeskrivningar där det ena följer på det andra som om valen aldrig var fler? Inom det här området i mitt liv så har det dock varit som att jag var totalt oskolad i […]

BOKEN del 14: Grupper och verklighetsbeskrivningar

Nej jag spelade verkligen inte mina kort rätt när det kom till politiken… Troligtvis var jag alldeles  för uppe i min egen “mission” att jag inte såg hur mitt sätt att vilja att bygga konstruktionen påverkade andra och deras konstruktioner i partiet..🙄Jag tog ingen hänsyn till de som varit i […]

Boken del 16: Änden på en konstruktion

I slutet av 2011 kom jag så till änden av en konstruktion.. Och det var väl eftersom den konstruktion jag försökt bygga inom partiet inte tog någon som helst hänsyn till vad organisationen hade VARIT innan utan bara till vad jag tyckte mig se “i den verkliga verkligheten”. Jag hade […]