TEKNISKA TIPS: Ha möten via nätet med Google Hangout

Långa avstånd mellan dig och dina medarbetare eller orkar du helt enkelt inte bege dig iväg till ett möte? Då kan du delta på mötet via nätet med Google Hangout istället.

Det enda du och de du ska mötas med behöver är en dator med mikrofon och kamera vilket de flesta datorer har inbyggt nu för tiden. Sen behöver du förstås ett Google-konto och du behöver installera Google:s plugin för video-chatt som du finner här (Klicka på länken).

Så! Nu är du redo! Nu går du bara till din Google+ (se vänstra pilen) och Klickar på “start a hangout” (se högra pilen). 

 

Har du lagt mötesdeltagarna i en “Cirkel” (som du gör här) så kan du bara lägga till den cirkeln i det fönster du nu får upp (se nedan). 

 

Väl inne i ett “Hangout” så kan du visa Power Point och/eller Kenote- presentationer, skriva på gemensamt dokument eller vad som helst annat som du har på datorn genom funktionen “Screenshare”. Du kan där välja vilken vy du vill dela av det som är på din dator av:

  • Skrivbordet på din dator
  • Din egen vy i Google hangout (Där kan ni skriva i Google-dokument) göra flöde scheman i sketchpad och/eller Dela YouTube-klipp.
  • Eller Öppet Internet-fönster

Se bild:
 

 

Coolt va?
Att ha möten i Google Hangout är helt enkelt sjukt smart!
Och man kan även använda Google Hangout för att som sagt “hänga” med sina kontakter på andra sidan jorden.

Så nu finns ingen ursäkt för att göra miljö-förstörande mötesresor av någon annan orsak än att du vill klämma på någon 😉

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.