Josefin DeivingSjälvutveckling - Samhälle - Ondska och Kärlek

EGEN SYSTEMATISERING:Välj en webbläsare!

En webbläsare är (kan vi säga) det fönster som du använder för att titta på nätet igenom!
En webbläsare är den ”applikation” (-vanligtvis en liten ikon någon stans som du du trycker på) när du öppnar ”Internet” för att surfa till en sida på nätet.

I webbläsaren har man byggt in sätt att tolka den ”digitala kod” (<—) som nätet består av. Det för att kunna återge denna information till oss människor på ett mänskligt och förståelig och bildligt tilltalande sätt.
– Med andra ord: en webbläsare läser webben!

Vilka webbläsare finns det?

Det finns i dags dato cirka cirka 6 vanliga webbläsare som de flesta har och de är
(- listade i storleksordning):

Varför kan man ibland behöva ”byta webbläsare”?

Ofta när något blir ”fel” när du går går in på en sida – eller när sidan inte fungerar som den ”ska” så brukat du ofta får det irriterande rådet: ”- Har du testat att byta webbläsare”?
Därför är det alltid bra om du redan från början när du får en ny dator eller telefon – även installerar en andra webbläsare utöver den webbläsare som data-prylen kommer med!

Varför de säger att du kan behöva testa en annan webbläsare är för att när programerare programmerar en hemsida eller ett system eller program så kan de vara ”lite lata” – och kollar då inte att deras sidor fungerar som de ska i alla webbläsare som finns!

Förr i tiden kunde det exempelvis innebära att någon gammal systembyggare tvingade alla på arbetsplatsen att använda den extremt virus-attackerade Internet Explorer när man skulle använda hens system! – mest för att hen var inkörd på den webbläsaren och inte orkade kolla hur systemet fungerade i någon annan webbläsare.

Webbläsartillägg?

Till varje webbläsare finns även webbläsartillägg som kan installera på webbläsaren för att förbättra din surf-upplevelse eller förenkla dina arbetsflöden! –Mer om det i detta inlägg (klicka på länken)

Tack och hej! 👋

Written by
Josefin Deiving

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Josefin Deiving

Prenumerera på min RSS