Om mig:

Vem är jag yrkesmässigt?

Hej! Jag heter Josefin och har de senaste åren i mitt yrkesliv jobbat som organisationsutvecklare och lobbyist med kommunikation, påvekan, lobbying, projektledning och utbildning.

Jag började min karriär som skvallerreporter men sadlade snart om och gick in i politiken som gav mig en bred bas att stå på och en ovärderlig allmänbildning. Ledstjärnan och ämnen jag har återkommit till i livet är klar kommunikation & förmedlande, sociologi och lärande samt tankar kring hur folks inre liv speglas i deras yttre och i förlängningen om hur samhället bör formas för att inkludera och samtidigt “frigöra” fler från konventioner och stärka rätten för alla att välja sitt eget liv.

Jag jobbar idag som politisk sekreterare med att ta fram politiska underlag, förbereda skrivelser och artiklar samt med att boka in och förbereda verksamhetsbesök, näringslivsträffar och sköta social och medial kommunikation.
Vid sidan om jobbet (som är på 80%) säljer jag även artiklar inom områden som: politik/samhälle, praktiska tips, självutveckling, nutid och lärande – det vill säga inom samma saker som jag skrivit om på den här bloggen/hemsidan.

Jag drivs yrkesmässigt av att föra utvecklingen framåt och utveckla samhället, organisationer och personer.
Utbildning & Kommunikation är hjärtefrågor och jag är sedan min egen skolgång (läs mer om den och min bakgrund här) nästintill fixerad vid vad som är bra kommunikation och ett bra lärande samt hur individen lär.

Läs om mig som yrkesperson i media här
Och se min CV på LinkedIn här (klicka på länken)!

________________________________________

Vem är jag personligen?

Här kan man läsa om min uppväxt (klicka på länken). För mig har livet varit lite av en resa och det har blivit viktigt för mig med ständig förändring och även att testa olika liv (- kanske därför jag även söker utveckling i mitt jobb). Personlig utveckling är även ett ämne som intresserar mig och som jag gärna skriver om.

Skrivandet är också en viktig del av mig – ett sätt att samla tankar och se på saker utifrån.

Jag har även regelbundna tjej-middagar med kloka kvinnor där vi vrider och vänder på livet – jag tror att det är viktigt att “syna sina sanningar” då och då för att se om de verkligen uppfyller ett bra syfte.

_________________________________________

Vad gör jag på min fritid?

På min fritid älskar jag promenader – gärna med trevligt sällskap – eller med en engelsk ljudbok i lurarna.

Jag är som sagt även väldigt intresserad av personlig utveckling och läser och skriver mycket om området.

Jag gillar att läsa (trotts att jag är en dyslektiker) och tror nu att jag ändå läser lika snabbt som en normal person (- det finns teorier om att vissa dyslexiker snarare har problem med det visuella processandet än med att skapa mening av ord – läs mer om det här) och jag gillar att skriva om det jag lär mig både här på bloggen och i spridda tidningar.

Jag är mycket social (även fast jag nog egentligen nog är introvert) och rör mig både i politiska kretsar och entreprenörskretsar.
– Mellan det sociala måste jag dock få “vila” och “puppar” då gärna i min lägenhet med mina böcker och artiklar.

Jag gillar Jazz, Soul & R&B och hemma-mingel och jag drömmer om att träffa den perfekta gentlemannen som tar med mig på Jazz 😉

_______________________________