Om mig:

Vem är jag?

Hej! 👋 jag heter Josefin och gillar att skriva, läsa och försöka förstå – och det är därför jag skriver på den här bloggen.
Jag skriver om det jag läser, skriver och tänker på för tillfället.


I mitt yrkesliv har jag ofta jobbat med att gagna olika intressen – de ungas intressen, arbetarklassen intressen, arbetstagarnas intressen samt senast taxiföretagarns intressen och så att ta in olika perspektiv har alltid varit ett stort intresse för mig.

Jag har även ett brett spektrum av erfarenheter som jag har fått både genom min uppväxt som har präglats av mycket kämpande samt genom mina jobb där jag har fått chansen att jobba med projektledning, ledarskap, utbildning och systemimplementering.
– På det sättet har jag fått väldigt praktiska erfarenheter av mycket av det jag skriver om.

Jag började min ”karriär” som skvallerreporter 📸 för att jag fascinerades av de människor som i samhället har definierats som ”framgångsrika”. Jag blev dock snabbt tvungen att lämna Stureplans-världen för att både rädda mig själv från en dålig självbild och för att skapa mig själv en bättre framtid med fler valmöjligheter.

Jag läste då först historia, sedan politiks argumentation och sedan Media och kommunikation på högskolan – för att dessa studier då även klockade i mitt nyfödda sociala engagemang och mitt nyfödda intresse för politik.

Jag är utifrån min uppväxt och mina erfarenheter socialliberal 💙❤️ för att jag tror på att frigöra individen från strukturerna för att på så sätt ge alla samma chanser i livet.

Här i ”min bakgrund” kan du läsa mer om min uppväxt

🤓 Idag jobbar jag på 80% som skrivande politisk tjänsteman med att; gräva fram fakta, bereda politiska underlag, skriva insändare, motioner, interpellationer och skapa inlägg på sociala medier (- Content creator typ).
Min övriga tid använder jag till att skriva, tänka och göra media fast i eget namn 😉👇📰 📚


Vid sidan om jobbet skriver jag 👩‍💻 essäer och artiklar inom områdena: självutveckling, IT, sociologi, samhälle och nutid.

📕 – Jag skissar vid sidan om det även på ett antal parallella böcker som kretsar runt perspektivtagande, verklighetsbeskrivningar och eget narrativ.
– Läs gärna mer om mina bokprojekt här.


Men vem är jag personligen?

För mig har livet varit en varierande resa och det har blivit viktigt för mig med perspektivtagande och vad som händer med ”narrativet” om man väljer att tolka saker på annat sätt eller bygger om sin levnadsvärld. 🎑

Jag älskar att läsa och skriva. Det jag läser är övervägande Non-fiction 📚 och mina intresseområden kretsar särskilt runt Självutveckling (- Jfr. Self-development), lärande, sociologi, samhällsutveckling, IT och Systematisering. 🌟

Skrivandet är också en viktig del av mig – ett sätt att samla tankar och se på saker utifrån. 💭


Jag har i mitt privata liv även regelbundna tjej-middagar 🍲 med kloka kvinnor av olika åsikter där vi vrider och vänder på livet.

– jag tror att det är viktigt att man ”synar sina sanningar” då och då för att se om de verkligen uppfyller ett bra syfte. Och på dessa tjejmiddagar är det just det vi gör genom att dela med oss med våra utmaningar och infallsvinklar och få inspiration av andras livsresor… 👯‍♀️

👭👫👬 Jag är mycket social (- även fast jag nog egentligen nog är introvert) och umgås gärna med tänkande kvinnor och män som har tankar om samhället, det sociala och nutiden.

Mellan det sociala måste jag dock få ”vila” och ”puppar” då gärna i min lägenhet med mina böcker och artiklar 📰 eller går ut och går 🏃‍♀️- gärna med trevligt (- men välbekant😉) sällskap – eller med en engelsk ljudbok i lurarna. ☝️

Kontakta mig:


Lite bilder ur mitt yrkesliv: