Josefin DeivingSjälvutveckling - Samhälle - Ondska och Kärlek

Om mig:

Vem är jag?

Hej! 👋 jag heter Josefin och det här är min hemsida/blogg på vilken jag samlar mina tankar kring böcker och forskning jag läser och saker jag är med om.

I mitt ”vuxna” yrkesliv har jag alltid jobbat med perspektivtagande och med att gagna olika intressen – de ungas intressen, arbetstagarnas intressen samt innan mitt nuvarande jobb; företagarnas intressen.
Perspektivtagande har sedan min uppväxt alltid varit viktigt för mig för att kunna manövrera en varierande uppväxtmiljö.

För att hantera vad som troligtvis är en släng av asperger – alltså att jag använder logik för att förstå min omvärld – så kan man säga att jag gör ”narrativa analyser” av både personliga narrativ som såväl våra samhällsnarrativ för att på riktigt förstå hur olika intressenter ser på saker och varför.


Min bakgrund

Jag började min vuxna ”karriär” som skvallerreporter 📸 för att jag fascinerades av personliga narrativ och hur andra levde sina liv. På den tiden innan sociala medier och reality-såpor – så var i stort sett kändisarnas liv de enda andras liv som du fick någon slags inblick i – och jag fascinerades även här av de som samhället dubbat som ”framgångsrika” – varför blev de det och vad bestod framgång av? Vilken kulturell historia berättades?

Efter den karriären började jag sedan att plugga på högskolan och läste då först historia, sedan politisk argumentation och sist Media och kommunikation på – för att dessa studier då även klockade i mitt pånyttfödda intresse för politik och just hur man kommunicerade politik (- jag började med politik när jag var 23 år).

Jag är utifrån min uppväxt och mina livserfarenheter socialliberal 💙❤️ – det för att jag tror på att frigöra individen från strukturerna för att på så sätt ge alla samma chanser i livet och för att jag tror att du behöver rigga samhällssystemen på andra sätt än nu om fler ska ha chanser att leva sina bästa liv.

🤓 Idag jobbar jag som politisk tjänsteman med politisk rådgivning, efterforskning, content creation och mycket skrivande. – Min övriga tid använder jag till att skriva i eget namn 😉👇📰 📚


Mitt skrivande

Vid sidan om jobbet skriver jag👩‍💻 två böcker som kretsar runt politik, perspektivtagande, verklighetsbeskrivningar och personliga narrativ – du kan läsa mer om dessa här!!!

Jag gillar att ta reda på fakta och vrida och vända på saker. Därför tar jag gärna uppdrag på faktaartiklar eller grävande essäer inte minst inom områdena som jag skriver om på den här bloggen. Det vill säga; Samhälle och system, självutveckling och egen systematisering, kärlek & polaritet och om varför människor är onda.

– beställ sådana skrivjobb av mig här!

Läs ett exempel på ett sådant skrivjobb här eller här bredvid (bilden)

Och läs så klart exempel på mitt skrivande här på bloggen!


Vem är jag personligen?

För mig har livet varit en varierande resa och det har som sagt 👆 blivit viktigt för mig med perspektivtagande. 🎑

Jag älskar att läsa och skriva. Det jag läser är övervägande Non-fiction 📚 och mina intresseområden kretsar särskilt runt Självutveckling (- Jfr. Self-development), lärande, sociologi, psykologi, samhällsutveckling, IT och Systematisering.

Systemtänket återkommer även i mitt skrivande och jag reflekterar gärna över hur vi bygger våra olika system. Våra sociala system, våra samhällssystem, skolsystem, arbetssystem, datasystem, algoritmstyrda system som så väl som tankesystem.

Skrivandet på den här bloggen och på mina olika böcker är mitt sätt att samla tankarna, se på saker utifrån och vrida och vända på saker för att undersöka vad som händer med narrativet om man väljer att tolka saker på andra sätt. 💭


Socialt

Jag har i mitt privata liv även regelbundna tjejmiddagar 🍲 med kloka kvinnor av olika åsikter där vi vrider och vänder på livet.

– jag tror att det är viktigt att man ”synar sina sanningar” då och då för att se om de verkligen uppfyller ett bra syfte. Och på dessa tjejmiddagar är det just det vi gör genom att dela med oss med våra utmaningar och infallsvinklar och få inspiration av andras livsresor… 👯‍♀️

👭👫👬 Jag är mycket social (- även fast jag nog egentligen nog är introvert) och umgås gärna med tänkande kvinnor och män som har tankar om samhället och den sociala nutiden.

Mellan det sociala måste jag dock få ”vila” och ”puppar” då gärna i min lägenhet med mina böcker och artiklar 📰 eller går ut och går 🏃‍♀️- gärna med trevligt (- men välbekant😉) sällskap – eller med en engelsk ljudbok i lurarna. ☝️

Kontakta mig:


Lite bilder ur mitt yrkesliv:


Upptäck mer från Josefin Deiving

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Josefin Deiving

Prenumerera på min RSS