Om mig:

Vem är jag yrkesmässigt?

Jag heter Josefin och har de senaste åren i mitt yrkesliv jobbat som organisationsutvecklare med kommunikation, påvekan, lobbying, projektledning, IT-struktur, eventplanering och utbildning – och jag jobbar idag som marknadsansvarig på Svenska Taxiförbundet – igen med kommunikation, påverkan, lobbying, eventplanering, utbildning och IT-system.

Jag drivs yrkesmässigt av att föra utvecklingen framåt och utveckla organisationer, service, utbildning och IT-system för att kunna ge bättre service för organisationernas kunder/medlemmar.

Utbildning är en hjärtefråga och jag är sedan min egen skolgång (läs mer om den och min bakgrund här) nästintill fixerad vid vad som är ett bra lärande och hur man lär.

IT ser jag som en naturlig del av varje modernt jobb och för mig handlar det om att organisationen inte bara ska behärska IT-systemen – utan även för hoppningsvis till och med finna till den glädje jag själv finner i ett riktigt bra IT-system som på ett smidigt sätt löser användarnas behov.

Läs om mig som yrkesperson i media här
Och se min CV på LinkedIn här (klicka på länken)!

________________________________________

Vem är jag personligen?

Här kan man läsa om min uppväxt (klicka på länken). För mig har livet verkligen varit en resa och det har blivit viktigt för mig med ständig förändring (kanske därför jag även söker det i mitt jobb). Personlig utveckling har därför även blivit ett ämne som intresserar mig och som jag gärna skriver om.

Skrivandet är också en viktig del av mig – ett sätt att samla tankar och se på saker utifrån.

Jag har även regelbundna tjej-middagar med kloka kvinnor där vi vrider och vänder på livet – jag tror att det är viktigt att “syna sina sanningar” då och då för att se om de verkligen uppfyller ett bra syfte.

Ett annat starkt personligt hållt intresse är teknik – jag tror att intresset startade utifrån att jag behövde redskap att hantera min dyslexi (läs mer om den här) och intresset har sedan dess  utvecklats från det till ett mer generellt intresse för teknik och vad den kan göra både för organisationer, personer och för samhället i stort.

En annan del som har varit viktig i mitt liv är politiken – läs om varför jag sökte mig till politiken här. Idag är jag dock inte politiskt aktiv men rör mig fortfarande i politiska kretsar och jobbar som sagt till vardags med påverkan för en schyst taxi-marknad.

 

_________________________________________

Vad gör jag på min fritid?

På min fritid älskar jag snabba promenader – gärna med trevligt sällskap – eller med en engelsk ljudbok i lurarna.
Ska det “tränas” så sitter jag helst längst bak och stönar i ett släckt spinning-rum (- japp det är jag som stönar och till och med kommer med ett “hurtig-tjo” när lusten faller på 😉 ). – Det är absolut något visst med att “köra skiten ur sig” på gymmet när världen där ute tar emot… 😉

Jag är som sagt väldigt intresserad av personlig utveckling och läser och skriver mycket om området – och talar också gärna om det.

Jag gillar att läsa (trotts att jag är en dyslektiker) och tror nu att jag ändå läser lika snabbt som en normal person (- det finns teorier om att vissa dyslexiker snarare har problem med det visuella processandet än med att skapa mening av ord – läs mer om det här) och jag gillar att skriva om det jag lär mig både här på bloggen och i spridda tidningar.

Jag är mycket social (även fast jag nog egentligen nog är introvert) och rör mig både i politiska kretsar och entreprenörskretsar såväl som med människor som bara älskar utelivets flärd 😉 – Mellan det sociala måste jag dock få “vila” och “puppar” då gärna i min lägenhet med mina böcker och artiklar.

 

_______________________________