EGEN SYSTEMATISERING: Skapa din egen digitala tidning med ditt eget RSS-flöde

Skulle du vilja ha din alldeles egna tidning med bara det innehåll  som du är intresserad av och som du dessutom alltid har med dig? Det kan du få! Jag tipsar här nedan om hur du prenumererar på de tidningar och bloggar som du tycker är intressantast i en och samma privatsammansatta digitala dagstidning!

Först behöver du en RSS-läsare:
Det finns fler RSS-läsare på marknaden men min favorit är Feedly (se här) på grund av dess tilläggstjänster osv. De flesta RSS-läsare finns typiskt som App på din telefon och läsplatta och också som webb-applikation (mer om det nedan).
Andra bra RSS-läsare utöver Feedly är exempelvis även Flipboard eller Newsify

Nästa steg är att lägga in RSS-flöden:RSS
RSS-flöden är alltså den ”matning” sajter ger när de uppdaterar med ett nytt inlägg/artikel. Har du en RSS-läsare och har lagt in en tidning eller en bloggs RSS-flöde i den så kommer läsaren alltså automatiskt att hämta alla nya inlägg från sajten/bloggen/flödet.

Att lägga till tidningar i din RSS-läsare gör du helt enkelt genom att lägga till sajtens webbadress så brukar de moderna RSS-läsarna själva hämta RSS-flödet från sajten.

Installera även gärna webbläsartillägget:
Ett webbläsartillägg eller en webbapplikation är ett tillägg som du har i din webbläsare. Lägger du till RSS-läsaren i din webbläsare så blir det enklare att lägga till RSS-flöden när du surfar runt på nätet och hittar något spännande!
Här hittar du exemplevis Feedly:s Webläsartillägg i ”Chromestore”som är webbläsartilläggsplatsen för Chromes webbläsartillägg (Läs om Firefox och Safaris webbläsatillägg här).

Ett tips är att inte lägga till för många flöden!
Utan tänk igenom vad just du vill vara ”expert” på och lägg till RSS-flöden från de tidningarna och bloggarna.

Hoppas det blev förståeligt hur man gjorde! Återkom annars i kommentarsfältet nedan! 🙂

Vassego för tipset! 😉

Du kan även Följa min blogg med Bloglovin