KÄRLEK & POLARITET: Varför är killar taskiga?

När en kille förolämpar dig så gör han det för att han är attraherad.
”-Han är bara kär i dig” har vi fått höra sen barnsben när killar är taskiga mot oss i skolan… – Men vad innebär det egentligen? Varför gör (vissa) killar så? Och hur kan du hantera det?

aggressive black man grabbing offended ethnic woman

Negg

För många år sen kom Neil Strauss ut med boken ”The Game” – i vilken han berättade hur man förförde tjejer och fick dem att ligga med en så fort som möjligt utan att behöva ge kärlek tillbaka… 🙄

En av ”råden” i boken var att ge kvinnan du vill ligga med en ”negg” – det vill säga en komplimang som nog typ inte var en komplimang ändå?

Det här menade man, skulle killarna göra för att ”vända på spelet” och få en kvinna att vilja bevisa att hon var god nog för killen istället för att han bevisade att han var god nog för henne (=manipulation).

Ett exempel kunde vara att säga: – Vad fina skor du har! – Min mamma har lika dana!
Eller: – Vilken fin kjol? – Och sen ta tillbaka komplimangen med: – Trodde du på den själv eller?

Surt sa räven… 🦊

Så upplever du att du får en negg – eller att män är spontant taskiga mot dig så kan det vara så att du tänder deras intresse… – En man skulle annars aldrig lägga ner energi på dig på det sättet!
– vare sig vad han säger för att skydda sig själv från det påståendet 🙄 (-testa om du pallar att klia honom under hakan exempelvis och fråga: – menåh…🥺 -Varför tycker du det? Vad ledsen jag blir… – och se vad som händer..😈)

I videon får du en förklaring till varför de gör det…👇

(Och om du inte känner till ordspråket surt sa räven så kan du läsa om den här)

En fråga om självkänsla…

Du kan kanske känna att om du var kär eller attraherad av någon så skulle kanske förolämpa dem vara något av det sista du skulle vilja göra emot dem? Men tänk så här; – Om du inte kände dig värdig en person, om du hade erfarenhet av att personer som du velat ha generellt inte ville ha dig tillbaka eller om du hade jobbiga Incel-tankar om ”hur världen var” och kände dig frustrerad över att någon inte över huvud taget lade märke till dig? – Hur skulle du då få dem att göra det? Och hur får du dig själv att känna dig värdig dem?

Narcissisten/ en omogen kille gör det genom att förolämpa 😈

Om förolämpningen får fäste så slipper hen även att ta ansvar för det inför sig själv, eftersom det då var DU som tog åt dig och därför är det du själv som bär skulden för vad som härifrån efter blir!

Narcissisten slipper här även att vara sårbar för att få din uppmärksamhet – för det dikterar hens självkänsla att han inte kan vara för då skulle ingen stanna… 😢💔

En dålig spiral…🌪️

Men problemet för killen som använder sig av detta (- både för att få ligga och för att få kärlek) så blir detta bara en dålig spiral för alla parter inblandade..

För killen som gör det så blir han allt mer tom efter varje ligg eftersom han har fick ligget för att han mötte en person som inte trodde på sitt eget värde 🌟 som människa.

Och hon som låg/argumenterade/eller tog åt sig av kommentaren mår inte heller bättre eftersom vare sig hon tolkar ett eventuellt ligg efter det som en ”seger” för att hon såg det som att hon fick den avigt inställda personen vänligt inställd.. – Så var det ju inte det som hände i hans huvud… – utan snarare tvärt om… 🙄

Det var snarare att en person med dålig självkänsla (han) – som mötte en person på vilket hans taskiga ord fick fäste på… (du) (- Jag kommer att skriva mer om vad jag upplever är högre krav på gränssättning hos kvinnor än hos män i samhällsberättelsen)

Den här låten brukar jag tänka på när jag har varit på väg att gå i fällan… – Tänk på den du med om du är på väg att gå i den! 🪤
– AKTA! AKTA! 🛑✋

Så vad gör man åt det?

Vad gör man åt en omogen man som är taskig mot en för att han i grunden är intresserad?

När det gäller män och kvinnor och det faktum att män alltid har våldsövertag och oftast patriarkalt-övertag på arbetsplatser, i sociala sammanhang och annat så behöver du som kvinna istället vara listig.

Som jag föreslog ovan så så kan du alltid klia en man under hakan och låtsas att du bryr dig om vad han tycker… – men gör du det på riktigt så kommer du snart finna dig klämd mellan honom och hans dåliga självkänsla..😢 (- se stycket ovan)

Vad du däremot kan göra är att använda din list… Du vet varför han gör det – och du vet vad han vill ha ut av det.. Hur möter du honom i det utan att för den delen ”gå in i narrativet”? – Tänk: vara hal som en ål..

Kan du ställa upp as-konstiga krav som han måste gå med på för att komma nära dig? Eller förnedra honom värre varje gång han försöker förnedra dig?

Ofta kan vi inte förhindra att folk trauma-dumpar på oss och spelar ut sina inre berättelser av otillräcklighet på oss 💔 – men vi kan kanske få dem att känna att detta blev för jobbigt för dem tills de sökt den terapi de behöver?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.