Josefin DeivingSjälvutveckling - Samhälle - Ondska och Kärlek
woman crying

PERSONLIGA NARRATIV: Om hur vissa personer uppfostras till att slå 👊👇

Så klart man kan uppfostras till att slå !!!
En debatt utifrån ett uttalande av Miljöpartiets 🌱 nya språkrör (och regeringens nya jämställdhetsminister 2021) skapat stor uppståndelse i samhällsdebatten i början av 2021.

Stenevi hade då lite dräpande lyckats säga att alla män uppfostras till att slå (-vilket nog var en VÄL olycklig formulering som behöver dimensioneras…)

pexels-photo-6491960.jpeg

I nedanstående artikel (se underst) 👇📰 – som handlar om forskningen 🧐 på området så ges dock Stenevi (ungefärligen…🤞😏) rätt i sin sak!

Om pappa slår mamma – eller om mamma slår pappa – eller om man blir slagen själv under uppväxten så har man (-så klart🙄) en viss överrepresentation i statistiken 📈 bland de som även själva använder våld för att ”lösa” konflikt.

Innebär det att alla som har blivit slagna slår? – Nej! Så klart inte!

Man har alltid ett val som gör att man kan medvetet välja att inte föra saker vidare till nästa generation 🧒🏼👱🏻‍♀️👴🏻 – och det är mot den kulturella fonden (-av fria val och eget ansvar) som vi har byggt vårt rättssystem – där BTW slag mot barn har varit förbjudet förbjudet sen -79 och att våldta ”sin kvinna” inom äktenskapet har varit förbjudet sen -69 (=jäkligt sent tycker ni inte?)

woman crying
crop person touch palms with newborn baby on gray backdrop

Vi har alltid ett fritt val att föra saker vidare till nästa generation – eller inte. Men då måste vi själva ha förmågan att lyfta upp våra känslomässiga 🫀 – och därmed automatiserade reaktioner till ett medvetet plan 🧠 och helt enkelt lyckas gå emot dem!

Chanserna är dock ofta stora att har du växt upp i ett hem där konfliktlösning sker med våld så har du rent faktiskt(!) blivit något sämre på social problemlösningsförmåga och DÄR kan vi som samhälle behöva möta upp i skola och på mansjourer ☝️(- med sociala färdigheter i konfliktlösning.)

Hur som haver tycker jag att alla som nu debatterar denna fråga ska läsa artikeln nedan ☝️👇 och sen ändå fråga sig;

Finns det då ändå inte en relevans i att satsa på att dra upp rötterna av problemet? – det vill säga prata om uppfostran? – istället för enbart klippa i grenarna 🌳 av problemet och bara prata om hårdare straff när det gäller området våld i nära relationer?

Läs hela artikeln här:
https://www.theatlantic.com/family/archive/2017/12/the-fourth-r/547583/?fbclid=IwAR3eU8RKU_babNbmPhxcagNxC8EIYNGQIVGjBYJCP9jfBE7iUgLIeUcL13E

– Artikel från ”The Atlantic”



Upptäck mer från Josefin Deiving

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Written by
Josefin Deiving

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Josefin Deiving

Prenumerera på min RSS